• 1

Tala Fou

I le gaosiga o meaʻai gaosiga laina, maualuga vevela sterilization e taua tele.O le sini autu o le faʻamaʻiina o le Bacillus botulinum, lea e mafai ona maua ai toxins e mafua ai le afaina o le tino o le tagata.O se siama anaerobic e mafai ona faʻasaʻo vevela e mafai ona faʻaalia i le vevela o le 121°C.O le a leiloa ana gaioiga olaola i totonu o le tolu minute, ma o le a leiloa lana gaioiga olaola i se siosiomaga o le 100°C mo le tusa ma le 6 itula.Ioe, o le maualuga o le vevela, o le puʻupuʻu foi lea o le taimi e ola ai siama.E tusa ai ma suʻesuʻega faʻasaienisi, sterilization e sili atu ona talafeagai i le 121 ℃.I le taimi nei, o le afifiina e lelei le vevela ma le tofo o meaʻai e lelei tele.Pe a faʻamaʻi i le 121 ° C, o le F tau o le nofoaga autu o meaʻai e oʻo atu i le 4, ma o le B. botulinum o le a le iloa i totonu o meaʻai, lea e fetaui ma manaʻoga o le sterility pisinisi.O le mea lea, pe a tatou faʻamaʻaina oloa aano o manufasi, e masani ona pulea le vevela ile 121°C.O le maualuga tele o le vevela o le a afaina ai le tofo o meaʻai!

sterilization kettle

Ala fa'amama

1. Vai vevela fe'avea'i sterilization:

I le taimi o le faʻamaʻiina, o meaʻai uma i totonu o le ulo e faʻafefe i le vai vevela, ma o le tufatufaina o le vevela e sili atu i lenei auala.

2. Fa'amama ausa:

A uma ona tu'u mea'ai i totonu o le ulo, e le fa'aopoopo muamua le vai, ae sa'o i totonu o le ausa e fa'avela ai.Talu ai o loʻo i ai ni mea malulu i le ea i totonu o le ulo i le taimi o le sterilization, o le tufatufaina o le vevela i lenei auala e le o le toniga sili ona lelei.

3. Fa'amama fa'amama vai:

O le auala lea e fa'aoga ai pusi po'o paipa e fa'afefete ai le vai vevela i luga o mea'ai.O le faiga o le fa'ama'i o le fa'asusu lea o le vai vevela e pei o se galu i luga o le mea'ai e ala i fa'aumu fa'apipi'i i itu uma po'o le pito i luga ole ulo fa'ama'i.E le gata o le vevela o le toniga ma e leai se tulimanu oti, ae o le vevela ma le malulu o le saoasaoa e vave, lea e mafai ona faʻamaeʻaina, vave ma faʻamautu oloa i totonu o le ulo, lea e sili ona talafeagai mo le faʻamaʻiina o meaʻai vaivai.

4. Suavai-sau fefiloi sterilization:

O lenei auala o le sterilization na faʻalauiloaina e Farani.E tu'ufa'atasia ma le poto le ituaiga ausa ma le ituaiga ta'ele vai.O sina vai itiiti e fa'aopoopo i le ulo e fa'afetaui ai le fa'aogaina o le fa'amama.O le ausa e ulufale saʻo i totonu o le atunuʻu, lea e iloa moni ai taimi pupuu maualuga maualuga, faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga, ma e talafeagai mo oloa faʻapitoa.O sterilization.

Faʻaeteetega

E taua tele le fa'amamaina o le vevela mo se fale gaosi mea'ai.E lua ona uiga:

1. Tasi-taimi: E tatau ona maeʻa le faʻamaʻiina o le vevela maualuga i le taimi e tasi mai le amataga e oʻo i le faʻaiʻuga, e aunoa ma le faʻalavelave, ma e le mafai ona faʻafefeteina pea meaʻai.
2. O le aveesea o le sterilization aafiaga: o meaai sterilized e le mafai ona iloa e le mata le lava, ma o le suʻega aganuʻu siama e alu foi se vaiaso, o lea e le mafai ona tofotofoina le sterilization aafiaga o vaega sterilized taitasi o meaai.
Faʻavae i luga o uiga o loʻo i luga, e manaʻomia e le au gaosi oloa:

1. Muamua, e tatau ona tatou faia lelei i le tumama uniformity o le filifili gaosi meaai atoa, ma ia mautinoa o le aofaiga muamua o siama i taga taitasi o meaai ao lei ato e tutusa, ina ia mautinoa le aoga o le faiga sterilization faavaeina.
2. O le manaʻoga lona lua o le i ai lea o meafaigaluega faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻatinoina o le faʻatinoga ma le saʻo lelei o le vevela, ma faʻatinoina le faʻatulagaina o le sterilization e aunoa ma le toilalo ma sina mea sese e faʻamautinoa ai le tulaga masani ma le tutusa o le faʻamaʻi.


Taimi meli: Apr-06-2021